vineri, 31 octombrie 2008

Lumea noastră

Surprinzător cum nu putem simţi nimic...
Chiar de fierul roşu al evidenţei ne arde
Lumea noastră...
Paradis de greieri beţi şi libelule...

2 comentarii:

Anonim spunea...

intr-adevar o lume a noastra...a celor care nu reusim sa ne trezim dintr-o betie continua a simturilor, fiind tinuti de lumea fizica, aripile-libertatea avand o conotatie mult peste puterea noastra de intelegere si indiferent de cat de evidente sunt semnele care ne parvin pe diverse cai provocandu-ne arsuri ca de fier incins, suntem incapabili sa intelegem profunzimea si semnificatia lor pana in momentul in care dobandim o maturitate spiritula suficienta.

Kaiso spunea...

Însăşi conştientizarea posibilităţii metaforei zborului, a existenţei şi a aspectelor sensibile ale fiinţei noastre înseamnă că deja am privit în lumea celeilalte realităţi...şi o dată primul pas făcut...cum spune Zhuang Zi-drumul de 1000 de li începe cu primul pas

Aveti dreptate este vorba de maturitate spirituală dar cum toate încep cu primul pas...

Trebuie să dau un muţunache ceva pentru primul comentariu de pe blog...mulţumesc pentru comentariu- primul rămâne mereu în amintire...

Şi drept mulţumire o mică ghicitoare de Zhuang Zi că tot veni vorba despre el...se trezi Zhuang Zi într-o dimineaţă şi prietenii văzându-l mirat l-au întrebat- ce s-a întâmplat?

Azi noapte am visat un fluture...şi mă întreb oare eu am visat că sunt un fluture sau fluturele m-a visat pe mine?

Pentru cine vrea versiunea originală- "Odata eu, Chuang Tzu, am visat ca eram un fluture si eram fericit fiind un fluture.
Eram constient de faptul ca eram multumit de ceea ce sunt, dar nu stiam ca sunt Tzu.
Brusc m-am trezit si eram eu, Tzu.
Nu stiu daca era Tzu care visa ca era un fluture sau fluturele visa ca este Tzu."

(Chuang Tzu=Zhuang Zi)